FANDOM


Hoe begin je met je koninkrijk ?

Als je eenmaal door de registratie procedure bent heengewandeld, kom je in een scherm terecht wat lijkt op het schermpje wat hier aan de rechterzijde staat afgebeeld.
Leeg

Dit is het overzichts scherm van jouw stad. Je kunt hier zien wat er allemaal al is gebouwd, en als je alle knoppen rondom gebruikt, kun je ook vrijwel alle informatie vinden over bijvoorbeeld je troepen, de buitenposten, jouw wildernissen en je boerderijen en andere productie eenheden. Om dit allemaal wat te verduidelijken hieronder eenzelfde plaatje met een nummer indeling die ik stap voor stap zal proberen toe te lichten. Let wel, bij de genummerde pagina hou ik GEEN chronologische volgorde aan, en het is dan ook geen bouw strategie. Dit stukje is alleen INFORMATIEF van aard. Bouwstrategieën zijn voor iedereen anders, en je alliantie genoten kunnen je daar zeker verder bij helpen.

De overzichts pagina van je stad

 1. Leeg nummers
  Hier staan je opdrachten vermeld. Alle nog niet voltooide opdrachten kun je zien door op deze knop te klikken. Voor iedere opdracht die je met goed gevolg af legt, wordt je beloond. Dit kan zijn door middel van GS maar ook door bijvoorbeeld machts-toename. De eerste opdracht is "Huisvest je burgers". Als je dit hebt gedaan zul je worden beloond met: 1000 hout, 100 metalen, 200 voedsel, 200 steen, 1 knipper en een lot van Fortuna. Je kunt aan deze opdracht voldoen door een huis te bouwen op een open plek in je stad.
 2. Als je hier op klikt, komen de berichten naar voren. In je stad kun je verschillende soorten berichten ontvangen. Namelijk berichten en rapporten. De berichten zijn afkomstig van diverse bronnen binnen de wereld, maar zullen hoofdzakelijk komen van medespelers. Bij de rapporten komen alle aanvalsrapporten, transportrapporten en spionrapporten binnen. Probeer dit netjes te houden, daar je anders snel zult verdrinken in de hoeveelheid rapporten die er komen te staan.
 3. Bij 3 zie je het centrum van je stad, hier staat jouw Fort, welke op dit moment op het laagste niveau staat, namelijk level 1 (het zwarte nummer in het gele vakje).
 4. Hier zie je je drakenkraal, welke ook op level 1 staat. Hier zul je je Grote Draak gaan opvoeden.
 5. De knop handelen geeft je de mogelijkheid om grondstoffen op de markt te gaan verhandelen. Voordat je dit kunt doen, zul je eerst onderzoek moeten uitvoeren in jouw academie, welke nu nog niet is gebouwd.
 6. De knop Allianties laat je alle beschikbare allianties zien op de wereld waar jij in speelt. Hier kun je je aan proberen te melden bij een alliantie. Lees goed wat de voorwaarden zijn bij de allianties, want niet iedere alliantie neemt iedereen lukraak aan.
 7. De winkel, wat mij betreft de minst interessante knop in het spel. Hier kun je met robijnen smijten om sneller aan items te komen. Dit kost je dus ECHT geld. Met een beetje geduld kun je hetzelfde bereiken als dat je alles zou gaan kopen. Maar goed, dat is ieder voor zich.
 8. Iedere dag krijg je de kans om aan het rad van Fortuna te draaien. Als je dit niet doet, blijven deze kansen bewaard middels tickets. Door op deze knop te drukken, kun je zien hoeveel tickets je nog tegoed hebt. Gebruik deze wijs, want je zult zien dat je later in het spel bouwvergunningen nodig zult hebben, en deze zijn alleen te krijgen door ze OF in de winkel te kopen OF door een poging te ondernemen er één te pakken te krijgen bij het rad van Fortuna.
 9. Hier kun je je inventaris bekijken. Dus hoeveel versnellers je in je bezit hebt, of hoeveel bouwvergunningen je in je bezit hebt.
 10. Als je hierop klikt, kom je in je stad OF in je voorpost terecht (als je die al hebt).
 11. Door hier op te klikken kom je in de velden van je stad of voorpost terecht. Hier staan je boerderijen, mijnen en zagerijen.
 12. De wereld wordt zichtbaar door op deze knop te drukken, je krijgt een overview van jouw stad of voorpost op de kaart. Met hieromheen de omringende wildernissen, Anthropus kampementen en andere steden.
 13. Deze knop verschaft je inzicht in jouw steden en voorposten. Met een klik op een voorpost wissel je direct van je stad naar je voorpost, zonder coordinaten in te hoeven typen.
 14. Hier zie je mensen die ook bijvoorbeeld een facebook account hebben. Deze kun je later in het spel als generaal aanstellen om aanvallen te leiden.
 15. Deze knop geeft je inzicht in jouw wildernissen, of hoeveel ruimte je nog hebt om wildernissen aan jouw koninkrijk toe te voegen.
 16. De muziek in Atlantis is vrij eentonig, en met dit knopje kun je het uitschakelen.
 17. Deze 4 iconen in deze knoppenbalk geven een indicatie van wat er op dit moment allemaal gebeurd in jouw stad. De eerste knop geeft aan wat er momenteel wordt gebouwd, en hoe lang dit nog duurt. De tweede knop geeft aan welk onderzoek er op dit moment loopt, en hoe lang dit nog duurt. De derde knop geeft wat er op dit moment wordt getrained, en hoe lang dit nog duurt. En de vierde knop geeft de hersteltijd van je draak aan. Deze knoppen wil je, met uitzondering van de onderste, nooit leeg zien. Als ze gevuld zijn betekent dit immers dat je imperium aan het groeien is.
 18. De balk met drie knoppen geeft je informatie over je troepen. De eerste knop geeft aan waar je troepen naartoe onderweg zijn of waar ze vandaan terugkeren, inclusief de tijd die dat in beslag neemt. De tweede knop geeft aan waar je spion(nen) naartoe op weg is, inclusief de tijd die dat in beslag neemt. De derde knop geeft aan waar jouw troepen aan het versterken zijn. Dit kan bijvoorbeeld op een wildernis zijn, maar ook bij de stad van een alliantie genoot.
 19. Deze lege ruimtes kunnen allemaal gevuld worden met gebouwen. In de praktijk zul je goed na moeten denken wat je neer gaat zetten. Begin niet lukraak te bouwen, volg desnoods eerst de opdrachten die het spel je geeft, maar probeer je er ook meer in te verdiepen via bijvoorbeeld alliantie genoten.
 20. Dit is de muur die om je stad heen staat, en deze muur staat nu op level 1.
 21. Hier vind je de DoA chat. Wordt niet veel gebruikt, daar IRC een veel beter alternatief is.
 22. Deze drie iconen geven aan welke generaals je tot je beschikking hebt, hoeveel troepen je van elk hebt en de derde knop verschaft je directe toegang tot je drakenkraal.


Nu we dit allemaal hebben doorgenomen, kunnen we beginnen met het opbouwen van je stad.

Initieële opbouw van je stad

Nu je een globale indruk hebt van de mogelijkheden in het startscherm, gaan we aanvangen met het uitbreiden van je stad en hiermee je imperium.

Een opmerking die ik hierbij wil maken is de volgende, probeer zo snel mogelijk in een alliantie te komen. De meeste allianties hanteren echter minimum voorwaarden om te mogen toetreden (bijv. minimaal 200.000 macht). Er zijn echter ook allianties die sub-allianties hebben, die als doel hebben om spelers op te leiden en te begeleiden. Hier heb je meer kans om te worden toegelaten. Een alliantie bied je meer zekerheid dat minder wordt aangevallen. Niemand wil immers een complete horde van tegenspelers over zich heenkrijgen als hij jou aanvalt.

We gaan beginnen met het bouwen in je stad. Ga hiervoor met je muiscursor over een lege plaats op het stads overzichtscherm.

Bouwen
Aan de linkerzijde zie je (het rood omrande deel) dat ik ervoor heb gekozen om een lege plaats aan de bovenzijde van de stad te kiezen. Hier wil ik dus een huis gaan bouwen. Ik hou ervan om structuur aan te brengen binnen een stad. Het liefst bouw ik de gebouwen niet kris-kros, maar volgens een bepaald patroon. De huizen die ik wil bouwen komen dus naast elkaar te staan op de richel waar we nu het eerste huis neer gaan zetten. Het grootste deel van je stad zal straks vol staan met Garnizoenen, maar daarover later meer.

Als je nu klikt op deze plaats (of een willekeurige andere plaats, dat is aan jezelf), dan zal er een pop-up scherm openen zoals hieronder is weergegeven.


Het bouwen van een huis

Bouwen Huis
In dit scherm kun je een keuze maken uit verschillende soorten gebouwen.

Probeer goed na te denken over wat je neer wilt gaan zetten, want je bent afhankelijk van je eigen keuzes.

Om een huis te bouwen klik je op het eerste plaatje, hiermee voldoe je gelijk aan de eerste opdracht die je in Atlantis moet volbrengen. En hiermee verdien je dus ook gelijk extra grondstoffen en items. Dat is altijd meegenomen.

Als je op het plaatje met het huis hebt geklikt, dan komt er een ander plaatje tevoorschijn, waarin meer informatie wordt gegeven omtrent de eventuele bouw van het huis. Je hebt dus nog niet besloten om het huis te bouwen.

Bouwen Huis lvl1
In dit scherm kun je dus zien dat de bouw van een huis op level 0 je 500 hout, 50 metalen, 100 steen en 100 voedsel gaat kosten om een huis op level 1 te verkrijgen. Verder kun je zien dat je van alle grondstoffen 10,030 stuks op voorraad hebt. Hierachter kun je aan de blauwe vinkjes zien, dat je aan de voorwaarden voldoet om een huis te mogen bouwen. Ook kun je zien dat de totale bouwtijd 10 seconden bedraagt.

Als het besluit is genomen om inderdaad het huis te gaan bouwen, klik je op de blauwe button "Bouwen". Hiermee geef je daadwerkelijk de bouwopdracht, en de bouw zal onmiddelijk beginnen en de grondstoffen zullen van je account worden afgeschreven. Als alles goed is gegaan zal je stad er na de bevestiging en 10 seconden later (de bouwtijd) er als volgt uitzien:

Bouwen Huis gereed

Na het bouwen van het huis

Je zult zien dat op de lege plaats nu een gebouw is verrezen (in het rode kader). Dit is een huis. Het getal in het gele vlak geeft aan dat het een gebouw betreft op level 1.

Verder zul je bovenin je scherm zien dat er bij de button "Opdrachten" ook een getal is verschenen in een geel vlak. Dit betekent dat je een opdracht hebt voltooid.

Klik op de button "Opdrachten" om te zien welke opdracht je hebt volbracht, en om je beloning te innen.

Opdrachten

Het pop-up scherm zal er uit zien zoals hiernaast is afgebeeld. Bij 1 staat beschreven welke opdracht je hebt volbracht. In dit geval "Huisvest je burgers". Bij 2 kun je lezen welke grondstoffen en items je als beloning hiervoor toebedeeld hebt gekregen. Let wel op, deze moet je wel claimen !!!

Bij 3 kun je je verdiende grondstoffen en items claimen. Als je goed kijkt, zul je zien dat het lucratief is om de opdrachten te volbrengen, daar je meer grondstoffen terug krijgt, als dat je hebt gebruikt voor het volbrengen van de opdracht. Daarnaast krijg je als bonus ook nog eens extra items, die later in het spel erg handig kunnen zijn.

Klik nu op de knop "Beloning innen" en we zijn klaar met het eerste gebouw. Je burgers hebben onderdak, en jij bent rijkelijk beloont voor je inzet. Op naar de volgende stap. Je kunt er overenigens ook voor kiezen om de beloning nog niet te innen, dan klik je gewoon op het kruisje rechtsbovenin om de pop-up te sluiten. De voltooide opdracht blijft hier dan gewoon staan totdat je hem wilt incasseren.