FANDOM


De Elementaire Draken

Elementaire Draken zijn draken die je kunt toevoegen aan je eenheden en die een substantieële bijdrage zullen leveren in alle gevechten die je op Atlantis tegemoet zult gaan. De Elementaire Draken bezitten los van elkaar specifieke voordelen, en het is dus gewenst om ze zo snel mogelijk bij elkaar te krijgen.

Waarom elementaire draken gaan zoeken

Buiten het feit dat de Elementaire Draken een zeer groot "leven" hebben, geven ze ook extra toegang tot extra's die normaal voor je verborgen blijven. Deze extra's bestaan uit het volgende: Zodra je een Draken-ei van één van deze Elementaire Draken hebt gevonden, kun je een voorpost gaan bouwen. Hiervoor zul je ook een "normaal" moeten bezitten om deze voorpost op te kunnen gaan bouwen. Deze normaal kun je veroveren door er een aanval met LBM naartoe te sturen. Hoe hoger het lvl van deze "normaal", des te meer vrije plaatsen je krijgt om nieuwe wildernisssen aan je koninkrijk toe te voegen. Het spreekt dus voor zich dat eigenlijk een normaal wilt veroveren op lvl 10.

Welke Elementaire Draken komen er voor ?

In Dragons of Atlantis zijn op dit moment de volgende Elementaire Draken te vinden:

En hoe kom je aan die Elementaire Draken ?

Zodra je je grote draak hebt opgeleid tot een volwaardige vechtmachine, ga je op zoek naar de volgende draken-eieren. Om deze eieren te bemachtigen, zul je diverse wildernissen aan moeten vallen.

Let op ! Voordat je op zoek gaat naar de draken-eieren, zorg er dan voor dat je lege spots voor je wildernissen zijn gevuld. Als deze niet vol zijn, zullen je troepen de wildernis die je aanvalt, veroveren en gaan verdedigen. Erg vervelend als je hier geen erg in hebt, en in de meeste gevallen een enorm tijdverlies. Mijn advies is dan ook om eerst een paar hoge wildernissen te veroveren om je grondstoffenproductie een boost te geven en één wildernis van het type normaal op lvl 10 te veroveren (op een fikse afstand van je stad !) om je eerste voorpost op te gaan bouwen zodra je het draken-ei te pakken hebt. Tevens heb je voor een aantal andere draken-eieren een wildernis nodig die iets "speciaals" bevatten. Hier kom ik later op terug.

Hieronder een opsomming waar je de volgende drakeneieren kunt vinden.

Het Waterdraak-ei vindt je in meren van level 5 en hoger, de Grote Draak meesturen tijdens de zoektocht. Dit ei geeft je de mogelijkheid om een Water-voorpost te bouwen.

Het Steendraak-ei vindt je in heuvels van level 7 en hoger, de Grote Draak of een Elementaire Draak meesturen tijdens de zoektocht. Dit ei geeft je de mogelijkheid om een Steen-voorpost te bouwen.

Het Vuurdraak-ei vindt je in bergen van level 7 en hoger, de Grote Draak of een Elementaire Draak meesturen tijdens de zoektocht. Dit ei geeft je de mogelijkheid om een Vuur-voorpost te bouwen.

Het Winddraak-ei vindt je op de savanne's van level 7 en hoger, de Grote Draak of een Elementaie Draak meesturen tijdens de zoektocht. Dit ei geeft je de mogelijkheid om een Wind-voorpost te bouwen.

Het Vorstdraak-ei vindt je in bergen van level 7 en hoger, de Grote Draak of een Elementaire Draak meesturen tijdens de zoektocht. Dit ei geeft je de mogelijkheid om een IJs-voorpost te bouwen.

De Wraakdraak kun je op een andere manier verkrijgen, nml door het verzamelen van voldoende Amuletten van de Anthropus en het in het bezit hebben van een "speciaal" bos van level 7 of hoger.