FANDOM


De SteendraakEdit

De Steendraak is de tweede Elementaire Draak die je na je Grote Draak zult gaan zoeken, opvoeden, trainen en gebruiken. Om de Steendraak compleet te krijgen, is het noodzakelijk dat je de Grote Draak of één van de beschikbare Elementaire Draken mee stuurt op de zoektocht naar het Steendraak-ei en de Steendraak bepantsering. Als je het goed aangepakt hebt, dan heb je in ieder geval op dit moment de Grote Draak EN de Waterdraak tot je beschikking. Dit zorgt ervoor dat je vrij vlot de heuvels af kunt gaan zoeken.

Steendraak statistiekenEdit

Steendraak statistieken
Eigenschap Level 8 Level 9 Level 10
Leven 686.864 826.432 970.056
Bereik 1.700 1.700 1.700
Snelheid 650 650 650
Verdediging 10.302 12.396 14.550
Op afstand 5.152 6.198 7.276
Man op man 6.868 8.264 9.700
Lading 0 0 0

De Steendraak BuitenpostEdit

Het steendraak-ei in combinatie met een "normaal" wildernis en een spelersniveau van 9 geven je de mogelijkheid om een Steendraak Buitenpost te bouwen. De voordelen van deze buitenpost zijn de volgende:

Steendraak benodigdheden compleet

Steendraak-ei gevonden


Afhankelijk van het niveau van de "normaal" wildernis krijg je een aantal lege plaatsen toegewezen om wildernissen in op te slaan. Dit houdt dus in, dat je jouw productie kunt gaan verhogen door nieuwe wildernissen aan te vallen, en toe te voegen aan je koninkrijk. Een "normaal" wildernis op lvl 7 geeft je 7 nieuwe slots, een "normaal" wildernis op niveau 10 geeft je 10 nieuwe slots. Hieruit kun je dus concluderen dat je het best een Steendraak buitenpost op een normaal wildernis met niveau 10 kunt bouwen.

Als de buitenpost eenmaal is gebouwd, zul je zien dat je zowel in de buitenpost, als daarbuiten (het veld) gebouwen kunt neerzetten.

Steendraak Buitenpost

Buitenpost lvl 1

Deze gebouwen zijn in soort beperkt, maar kunnen wel degelijk een grote bijdrage leveren aan jouw beschaving. Op het plaatje hierboven kun je zien dat het wat weg heeft van een stad. De Steendraak in dit plaatje zit nog in zijn ei, en bevind zich op level 1. Deze draak is dus niet klaar voor de strijd. Naast de drakenkraal zie je verder een silo en ook is er een deel van de muur zichtbaar. De gebouwen die nog ontbreken zijn huizen en de trainingskampen. Deze gebouwen kun je dus gebruiken om de lege plaatsen in de watervoorpost mee te vullen.

Steendraak Buitenpost veld

Steendraak veld buitenpost

Op het veld (zie boven) kun je een keuze maken uit de volgende gebouwen: Mijnen (ijzer), Steengroeves (Steen), Boerderijen (voedsel) en Houtzagerijen (Hout). Deze kun je naar eigen behoefte invullen.

Let wel op dat het aantal lege plaatsen in het veld afhankelijk zijn van de ontwikkeling van je drakenkraal in de voorpost. Dit geld ook voor het plaatsen van silo's. Hoe hoger het niveau van de drakenkraal, des te meer silo's je kan en mag plaatsen en hoe meer vrije plaatsen er op het veld beschikbaar komen om productie-eenheden op te kunnen bouwen.

Het pantser voor de Steendraak verkrijgen

De bepantsering voor de Steendraak is te vinden in heuvels van level 7 of hoger. Dit houdt in dat je deze heuvels op zult moeten zoeken op de kaart, en er een aanval naartoe moeten sturen. Met deze aanval moet je ook de Grote Draak of een Elementaire Draak meesturen, anders vindt je geen enkel stuk pantser.

Als je een heuvel hebt gevonden, val dan meerdere keren achter elkaar dit meer aan. De eerste aanval op een heuvel geeft meestal geen resultaat. Als er bepantsering aanwezig is, komt dat meestal pas bij een latere aanval naar voren. Als je na een bepaald aantal (dit aantal kun je zelf vaststellen, ik adviseer 8 keer) aanvallen nog steeds niets hebt gevonden, switch dan naar een andere heuvel. Zodra je een deel van de bepantsering hebt gevonden, blijf deze heuvel dan aanvallen, de rest is ook aanwezig in deze heuvel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te switchen, maar mijn persoonlijke ervaring is, is dat dit langer duurt. Let wel, voordat je de complete bepantsering hebt, kan een aardig tijdje duren. Geduld is in dit geval een schone zaak.

  • Incompleet pantser
  • Compleet pantser
  • Steendraak kraal lvl 1
  • Uitgeputte Steendraak lvl 9
  • Steendraak na de strijd