FANDOM


De VuurdraakEdit

De Vuurdraak is de derde Elementaire Draak die je na je Grote Draak zult gaan zoeken, opvoeden, trainen en gebruiken. Om de Vuurdraak compleet te krijgen, is het noodzakelijk dat je de Grote Draak of één van de beschikbare Elementaire Draken mee stuurt op de zoektocht naar het Vuurdraak-ei en de Vuurdraak bepantsering. Als je het goed aangepakt hebt, dan heb je in ieder geval op dit moment de Grote Draak, de Waterdraak en de Steendraak tot je beschikking. Dit zorgt ervoor dat je vrij vlot de bergen af kunt gaan zoeken.

Belangrijk: Je hoeft natuurlijk niet eerst je Steendraak en Waterdraak door te trainen tot lvl 8 en alle bepantsering er bij te zoeken, want je kunt de eieren ook vinden met alleen de Grote Draak. Toch wil ik je het wel aanbevelen om op zijn minst twee Elementaire Draken naast de Grote Draak klaar te hebben, daar dit ze zoektijden aanzienlijk verkort, doordat je meer marsen per tijdseenheid kunt uitvoeren.

Vuurdraak statistiekenEdit

Vuurdraak statistieken
Eigenschap Level 8 Level 9 Level 10
Leven 686.864 826.432 485.028
Bereik 1.700 1.700 1.800
Snelheid 650 650 850
Verdediging 10.302 12.396 4.850
Op afstand 5.152 6.198 11.000
Man op man 6.868 8.264 7.976
Lading 0 0 0

De Vuurdraak BuitenpostEdit

Het Vuurdraak-ei in combinatie met een "normaal" wildernis en een spelersniveau van 12 geven je de mogelijkheid om een Vuurdraak Buitenpost te bouwen. De voordelen van deze buitenpost zijn de volgende:
Afhankelijk van het niveau van de "normaal" wildernis krijg je een aantal lege plaatsen toegewezen om wildernissen in op te slaan. Dit houdt dus in, dat je jouw productie kunt gaan verhogen door nieuwe wildernissen aan te vallen, en toe te voegen aan je koninkrijk. Een "normaal" wildernis op lvl 7 geeft je 7 nieuwe slots, een "normaal" wildernis op niveau 10 geeft je 10 nieuwe slots. Hieruit kun je dus concluderen dat je het best een Vuurdraak buitenpost op een normaal wildernis met niveau 10 kunt bouwen.

Als de buitenpost eenmaal is gebouwd, zul je zien dat je zowel in de buitenpost, als daarbuiten (het veld) gebouwen kunt neerzetten.

Vuurdraak Buitenpost

Vuurdraak Buitenpost lvl 1

Deze gebouwen zijn in soort beperkt, maar kunnen wel degelijk een grote bijdrage leveren aan jouw beschaving. Op het plaatje hiernaast kun je zien dat het wat weg heeft van een stad. De Vuurdraak in dit plaatje zit nog in zijn ei, en bevind zich op level 1. Deze draak is dus niet klaar voor de strijd. Naast de drakenkraal zie je verder een silo en ook is er een deel van de muur zichtbaar. De gebouwen die nog ontbreken zijn huizen en de trainingskampen. Deze gebouwen kun je dus gebruiken om de lege plaatsen in de watervoorpost mee te vullen.

Vuurdraak Buitenpost Veld

Veld Vuurdraak Buitenpost

Op het veld (zie boven) kun je een keuze maken uit de volgende gebouwen: Mijnen (ijzer), Steengroeves (Steen), Boerderijen (voedsel) en Houtzagerijen (Hout). Deze kun je naar eigen behoefte invullen.

Let wel op dat het aantal lege plaatsen in het veld afhankelijk zijn van de ontwikkeling van je drakenkraal in de voorpost. Dit geld ook voor het plaatsen van silo's. Hoe hoger het niveau van de drakenkraal, des te meer silo's je kan en mag plaatsen en hoe meer vrije plaatsen er op het veld beschikbaar komen om productie-eenheden op te kunnen bouwen.

Het pantser voor de Vuurdraak verkrijgen

De bepantsering voor de Vuurdraak is te vinden in bergen van level 7 of hoger. Dit houdt in dat je deze bergen op zult moeten zoeken op de kaart, en er een aanval naartoe moeten sturen. Met deze aanval moet je ook de Grote Draak of een Elementaire Draak meesturen, anders vindt je geen enkel stuk pantser.

Als je een berg hebt gevonden, val dan meerdere keren achter elkaar dit meer aan. De eerste aanval op een berg geeft meestal geen resultaat. Als er bepantsering aanwezig is, komt dat meestal pas bij een latere aanval naar voren. Als je na een bepaald aantal (dit aantal kun je zelf vaststellen, ik adviseer 8 keer) aanvallen nog steeds niets hebt gevonden, switch dan naar een andere berg. Zodra je een deel van de bepantsering hebt gevonden, blijf deze berg dan aanvallen, de rest is ook aanwezig in deze berg. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te switchen, maar mijn persoonlijke ervaring is, is dat dit langer duurt. Let wel, voordat je de complete bepantsering hebt, kan een aardig tijdje duren. Geduld is in dit geval een schone zaak.

  • Vuurdraak-ei gevonden
  • Vuurdraak ei
  • Incompleet Vuurdraak pantser
  • Compleet Vuurdraak pantser
  • Uitgeputte Vuurdraak
  • Vuurdraak na de strijd