FANDOM


De WaterdraakEdit

De waterdraak is de eerste Elementaire Draak die je na je Grote Draak zult gaan zoeken, opvoeden, trainen en gebruiken. Het is ook de meest lastige draak om dit mee te doen, mede omdat je verplicht bent je Grote Draak of een andere Elementaire Draak mee te sturen op jacht naar het waterdraak-ei en de waterdraak bepantsering. Aangezien je alleen je Grote Draak tot je beschikking hebt, kan het soms een hele tijd duren voordat je alles compleet hebt (het ei en de bepantsering).

Waterdraak statistiekenEdit

Waterdraak statistieken
Eigenschap Level 8 Level 9 Level 10
Leven 360.604 433.877 509.279
Bereik 1.500 1.500 1.500
Snelheid 900 900 900
Verdediging 6.008 7.228 8.488
Op afstand 6.010 7.231 8.488
Man op man 5.793 6.972 8.184
Lading 0 0 0

De Waterdraak BuitenpostEdit

Het waterdraak-ei in combinatie met een "normaal" wildernis en een spelersniveau van 8 geven je de mogelijkheid om een Waterdraak Buitenpost te bouwen. De voordelen van deze buitenpost zijn de volgende:

Waterdraak benodigdheden


Afhankelijk van het niveau van de "normaal" wildernis krijg je een aantal lege plaatsen toegewezen om wildernissen in op te slaan. Dit houdt dus in, dat je jouw productie kunt gaan verhogen door nieuwe wildernissen aan te vallen, en toe te voegen aan je koninkrijk. Een "normaal" wildernis op lvl 7 geeft je 7 nieuwe slots, een "normaal" wildernis op niveau 10 geeft je 10 nieuwe slots. Hieruit kun je dus concluderen dat je het best een waterdraak buitenpost op een normaal wildernis met niveau 10 kunt bouwen.

Als de buitenpost eenmaal is gebouwd, zul je zien dat je zowel in de buitenpost, als daarbuiten (het veld) gebouwen kunt neerzetten.

Waterdraak Outpost met bepantserde draak
Deze gebouwen zijn in soort beperkt, maar kunnen wel degelijk een grote bijdrage leveren aan jouw beschaving. Op het plaatje hiernaast kun je zien dat het wat weg heeft van een stad. De Waterdraak in dit plaatje is al tot level 8 doorgetrained, en zijn complete bepantsering is ook aanwezig. Deze draak is dus klaar voor de strijd. Naast de drakenkraal zie je verder een silo, een huis en een aantal trainingskampen. Ook is er een deel van de muur zichtbaar. Het enige gebouw wat nog ontbreekt is de verzamelplaats. Deze gebouwen kun je dus gebruiken om de lege plaatsen in de watervoorpost mee te vullen.

Op het veld kun je een keuze maken uit de volgende gebouwen: Mijnen (ijzer), Steengroeves (Steen), Boerderijen (voedsel) en Houtzagerijen (Hout). Deze kun je naar eigen behoefte invullen.

Let wel op dat het aantal lege plaatsen in het veld afhankelijk zijn van de ontwikkeling van je drakenkraal in de voorpost. Dit geld ook voor het plaatsen van silo's. Hoe hoger het niveau van de drakenkraal, des te meer silo's je kan en mag plaatsen en hoe meer vrije plaatsen er op het veld beschikbaar komen om productie-eenheden op te kunnen bouwen.

Het pantser voor de Waterdraak verkrijgen

De bepantsering voor de waterdraak is te vinden in meren van level 7 of hoger. Dit houdt in dat je deze meren op zult moeten zoeken op de kaart, en er een aanval naartoe moeten sturen. Met deze aanval moet je ook de grote draak meesturen, anders vindt je geen enkel stuk pantser.

Als je een meer hebt gevonden, val dan meerdere keren achter elkaar dit meer aan. De eerste aanval op een meer geeft meestal geen resultaat. Als er bepantsering aanwezig is, komt dat meestal pas bij een latere aanval naar voren. Als je na een bepaald aantal (dit aantal kun je zelf vaststellen, ik adviseer 8 keer) aanvallen nog steeds niets hebt gevonden, switch dan naar een ander meer. Zodra je een deel van de bepantsering hebt gevonden, blijf dit meer dan aanvallen, de rest is ook aanwezig in dit meer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te switchen, maar mijn persoonlijke ervaring is, is dat dit langer duurt. Let wel, voordat je de complete bepantsering hebt, kan een aardig tijdje duren. Geduld is in dit geval een schone zaak.

  • Niet compleet pantser waterdraak
  • Drakenhelm gevonden
  • Klauwbepantsering gevonden
  • Rompbepantsering gevonden
  • Pantserloze Waterdraak lvl 8
  • Compleet pantser waterdraak
  • Waterdraak met compleet pantser