FANDOM


De wildernissen op AtlantisEdit

De werelden binnen Atlantis zijn onderverdeeld over een groot raster. Dit raster heeft voor iedere lokatie unieke coordinaten. Jouw stad staat op de wereld die je hebt gekozen dus op voor die wereld unieke coordinaten.

Raster
Op het plaatje hiernaast kun je zien hoe de rasterverdeling in zijn werk steekt.

Het oplettende lezertje zal dus ook zien dat er naast de staden nog andere plaatjes op het raster staan. Dit zijn wildernissen en Anthropus kampementen.

Er zijn verschillende soorten wildernissen op de werelden te vinden, te weten: Bergen, Meren, Savannes, Heuvels, Graslanden en de Normaal.

Niet geverifieerd: Soms verschijnen er in Atlantis ook coordinaten die voorzien zijn van wolken. Deze wolken kunnen niet worden aangevallen en hebben geen directe betekenis binnen het spel. Aangenomen wordt dat deze wolken gebruikt worden door de ontwikkelaars van Dragons of Atlantis om nieuwe zaken te testen en/of te implementeren.

De opbouw van een wildernisEdit

Wildernissen zijn opgebouwd vanaf level 1 tot en met level 10. Hoe hoger het level, des te moeilijker zal het zijn om een wildernis aan te vallen of zelfs te veroveren. De sterkte van de wildernis wordt bepaald door de hoeveelheid levensvormen die er in de wildernis aanwezig zijn, of als hij wordt bezet door een speler door de hoeveelheid troepen die er in de wildernis aanwezig zijn.

De levensvormen die in een wildernis voor kunnen komen zijn: Shredders, Cannibals, She-Devils, Brats, Clubbers, Stench, Chieftains, Bloods, Ragers en Hurlers. Deze behoren allen toe tot de Anthropus familie.

De tabel hieronder laat je zien wat je in een wildernis kunt verwachten aan Anthropus troepen. Aan de rechterzijde zijn de troepen weergegeven die overeenkomen met de sterkte van de Anthropus troepen.

Level 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Cannibals 50 100 200 500 1000 2000 2000 5000 10000 20000 Rekruut
Stench 50 100 200 500 1000 1000 2000 5000 10000 Spion
She-Devils 100 200 400

400

1000 2000 4000 Hal
Clubbers 100 200

400

1000

2000 4000 Mino
Hurlers 150 300 300 600 1500 3000 LBM
Shredders 200 200 400 800 2000 SSD
Chieftains 200

400

800 BD
Bloods 250 500 Reus
Ragers 500 FM

Hoe krijg je een wildernis in je bezit ?Edit

Berg8
Als je met je muiscursor over een wildernis heen beweegt zul je zien dat je een (beperkte) hoeveelheid informatie over de desbetreffende wild zult verkrijgen. Een tweede manier om informatie over een wild te verkrijgen is door er simpelweg op te klikken. Je krijgt dan een schermpje zoals aan de linkerzijde is te zien. De informatie die je nu krijgt, is een stuk uitgebreider.

De informatie die je altijd zult zien is het niveau van de wildernis. Deze staat bovenaan weergegeven. In het plaatje zie je dat dit een Berg betreft met het niveau Level 8. Verder kun je zien dat deze wildernis niet is bezet door een speler, maar vrij in het spel is. Dit houdt in dat hij wordt verdedigd door de Anthropus als je hem aan wilt vallen. Ook kun je de lokatie van deze wildernis aflezen, dit zijn de unieke coordinaten voor deze wildernis. Aan de onderzijde staan nog twee buttons, de eerste is om troepen naar de wildernis te kunnen sturen om het aan te vallen en eventueel te veroveren. De tweede button geeft je de mogelijkheid om één of meer spionnen naar de wildernis toe te sturen om aanvullende informatie te verkrijgen. In de praktijk zul je dit bij een niet bezette wildernis vrijwel nooit doen.

Mocht de wildernis nu wel bezet zijn door een speler uit het spel, dan zul je zien dat er achter de tekst "Titel" de rang van de betreffende speler zal staan, bijvoorbeeld "Burgemeester", "Ouderling" of "Arbiter". Ook zul je de naam van de speler kunnen zien en zijn "macht". Macht is zeer belangrijk in Atlantis, dus hoe hoger dit getal, des te sterker de speler zal zijn. Als laatste kan het zijn dat er achter de tekst "Alliantie" een naam is ingevuld. Als dit het geval is, betekent dit dat de desbetreffende speler is aangesloten bij een alliantie, en dus loop je het risico dat als je hem aanvalt, je door andere spelers terug zult worden aangevallen.

De voordelen van de wildernissenEdit

Als je in het overzichtsscherm van Atlantis over een wildernis heen beweegt krijg je een pop-up te zien met daarin een tekst. Deze tekst geeft je aan hoe je je eigen productie zou kunnen gaan verhogen.

Infoalgemeen
Bij een berg met het niveau level 8 betekent het dus dat jouw metaalproductie met 40% zal worden verhoogd als je deze wildernis veroverd en aan jouw stad toe zult voegen. Hierbij spreekt het dus voor zich dat je het liefst wildernissen zult willen bezitten van level 10. Dit is echter niet mogelijk in het begin van het spel, maar het is een goede voorwaarde voor later in het spel.

Ieder soort wildernis zal je andere voordelen geven. Zo zal een meer of een grasland je voedselproductie verhogen, terwijl een heuvel je steenproductie juist zal verhogen. Een bos daarintegen zal je houtproductie een boost geven. Dit wetende kun je tijdens het spel er dus voor kiezen om je wilds uit te wisselen voor andere wilds, afhankelijk van jouw grondstof behoeften.

Waar worden wildernissen nog meer voor gebruikt ?Edit

Wildernissen dienen er niet alleen voor om de grondstoffenproductie te verhogen, maar je kunt er ook draken-eieren vinden en draken-bepantsering is ook te vinden in de diverse wildernissen. Hoe je aan deze items kunt komen, kun je lezen in de secties eieren en bepantsering.

Welke soorten wildernissen zijn erEdit

De BergenEdit

Berg 1

niveau 1 tot 3

Berg 2

niveau 3 tot 6

Berg 3

niveau 7 tot 10


De MerenEdit


De SavannesEdit


De HeuvelsEdit


De Normaal Edit